Új jelszó kérése

Gyártók

Gyártó

Új látogatóknak

Sport8 regisztráláshoz ajándékINGYENES

START az egészséghez!

INGYENES

Hogyan legyél egész-ségesebb?INGYENES

Hogyan duplázd meg kedvez-ményeid összegét?


INGYENES

További kedvez-mények! Fedezd fel!INGYENES

Mindenki szereti a meglepe-téseket. Téged is vár egy!


Bővebben az ajándékokról!

Ország Boltja I. DÍJ - Futópad Szakáruház

Árukereső.hu vásárlói véleményei alapján

NUTREND KLUB - 10 %

Extra 10 % kedvezmény táplálékkiegészítőkből

Hírlevél

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Nyelv váltás

MagyarEnglish

Termékajánló

Látogató számláló

1
3
6
4
0
2
7

Hogyan válasszak futópadot?

 1. Futópad motor: Lóerő (LE) és a maximális sebesség


Azonos sebesség mellett egy erősebb futópad motor természetesen kiegyensúlyozottabban működik, mint egy gyengébb. A futópad gyártók kétféle paramétert használnak a technikai adataiban: a megengedett legnagyobb felhasználói, és az ajánlott felhasználói testúlyt, ami a futópad motor teljesítményétől függ, ezért figyeljünk mindig arra, hogy a testsúlyunknak megfelelő motorteljesítményű futópadot válasszunk. Ha a maximális sebesség döntő szempont számunkra, ügyeljünk arra, hogy bőven hagyjunk magunknak fejlődési lehetőséget a futópadnál megadott maximális sebesség eléréséig. Otthoni futópadok általában "DC" egyenáramú motorral vannak felszerelve, de vannak egyes futópad gyártók, pl. a BH Fitness, aki a professzionális edzőtermi futópadok-ra jellemző "AC" váltakozó áramú erősebb és hosszabb élettartamú motorokat építették bele egyes otthoni futópadokba is.

2. Futófelület nagysága


A nagyobb és szélesebb futófelülettel növekszik a futás komfortja és a lépés biztonsága. Minél magasabb a felhasználó, ami meghatározza a lépéstávolságot, annál hosszabb és szélesebb futófelület ajánlatos vásárolni.


3. Izületkímélő rendszer
 

Az otthoni futópad gyártók többsége már használja a napjainkban már alapnak számító izületkímélő rendszert a futópadok esetében. Nagy jelentőséggel bírnak ezek a rázkódást, ütést elnyelő futófelületek. A BH Fitness, Panatta, és a Steelflex futópadok saját szabadalom alapján kifejlesztett, teljesen ízületkímélő rendszerrel rendelkeznek.


4. Manuális illetve elektronikus dőlésszög beállítás


A belépő szintű futópadoknál a dőlésszöget csak manuálisan, a futópad elindítása előtt, kézzel lehet beállítani. Programozható (elektronikus) dőlésszög beállításnál az edzés során egy gombnyomással lehet változtatni a dőlésszöget,  így futópad márkájától  függően akár 10-15%-os hegyre futás is megoldható.


5. Programok


Egyes futópadok tartalmaz gyárilag beállított edzésprogramokat,  amik a terhelést, vagyis a sebességet és az emelkedést a felhasználónak nem manuálisan kell állítani, hanem azt a kiválasztott programnak megfelelően a futópad automatikusan szabályozza. A különböző programok a futás során sokoldalúságot biztosítanak, ezáltal növelik az edzés motivációt. Néhány futópad még a felhasználó által szerkesztett 1-2 saját edzésprogramját is tárolni tudja.


6. "HRC" pulzusszám alapú edzésprogramok


A futópadok többsége rendelkezik a pulzus mérésére szolgáló szenzoros kézi pulzusmérő rendszerrel, ahol általában a futópad kapaszkodóján lévő pulzusmérő érzékelőit mindkét kézzel megfogva információt kapunk a pillanatnyi pulzusunk  alakulásáról. A pulzusmérés fejlettebb formája, mikor nem kell futás közben a kapaszkodót markolni, hanem a mellkasunkra helyezett pulzusmérő segítségével (HRC öv) lehet EKG pontosságú információhoz jutni a pulzus folyamatos változásáról, úgy, hogy a futópad kijelzője a rádió frekvencián továbbított jelét érzékeli.

Azok a futópadok, amik tudják a HRC programot mellkasöves pulzusmérő öv alapján, azok a korhoz, nemhez, magassághoz, testsúlyhoz és bizonyos edzési célokhoz (például teljesítménynövelő edzéshez, zsírégetéshez, stb.) alkalmazkodóan a futópad számítógépe meghatározza a futó számára leginkább megfelelő pulzusszámot, illetve pulzustartományt.


7. Helyigény (összecsukható vagy nem összecsukható)

A legtöbb otthoni futópad összecsukható egyetlen könnyed mozdulattal. A futópad függőleges helyzetbe állítható. Az összehajtással a futópad helyigénye jelentős mértékben csökkenthető, valamint a futópad mozgatása egyszerűbben és könnyebben kivitelezhető.

Sport8.hu | 2017 | Minden jog fenntartva!
       - Futópad, futópadok áruháza -

BH Fitness futópad, Robust futópadok, OMA futópad, Life Gear futópad, futópadok, Tunturi futópad, Spin Bike, BH HiPower futópad, futópadok, Core All Black Suunto óra, Suunto óra, Ambit 3 Peak Suunto óra, Timex óra, Timex T5K575 Run Trainer, Sigma pulzusmérő óra, Sigma óra PC 15.11, Sigma óra PC 10.11, Polar pulzusmérő óra, A360 Polar óra, V800 Polar óra, RS300 Polar óra, M400 Polar óra, akciós timex óra,

 


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.