Kérdésed van? Segítünk! +3618774865 +36203253969

TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK

Tedd a diétád részévé az MCT olajat!

2019.09.09 11:18

Az MCT zsírsavak, amelyekből a test energiához juthat. Ételekből vehetjük magunkhoz és érdemes is, mert sokkal jobban hasznosulnak a szervezetben, mint a hosszú láncú változatok, és kevésbé valószínű, hogy zsírként raktároznánk őket. Az MCT olaj ezeket a triglicerideket koncentrált formában tartalmazza. Ez a készítmény úgy készül, hogy kókuszolajból vagy pálmaolajból vonják ki az MCT-ket – ez a két leggazdagabb MCT forrás.

A közepes láncú zsírsavak fogyasztásának előnyei

  • A fentebb már említett könnyebb és hatékonyabb feldolgozhatóság mellett az MCT-k azért is hasznosak, mert segíteni tudnak a fogyásban. Ez azért lehetséges, mert segíthetik a testet a zsír égetésében, és gerjesztik a jóllakottság érzését. A hosszú láncú változatokhoz képest kevesebb kalóriát is tartalmaznak grammonként.
  • Az MCT-k a ketózist is beindíthatják, ami egy olyan állapot, amikor az energiát főképp zsírból nyeri a szervezet. Ahogy fogynak a raktárak, a ketonok váltják a glükózokat, főképp, ha az energia az agyban szükséges.
  • Az MCT-knek ezeken kívül antimikrobiális jellemzőik is vannak, melyek nagyban segítik a megfelelő baktériumok meglétét a gyomrodban.


Az MCT olajjal egyszerű bevinni ezeket a zsírokat


A közepes láncú zsírsavakat fogyaszthatjuk olyan ételekkel is, melyek természetes módon tartalmazzák azokat. A kókusz és a tejtermékek jó példák erre, de nem mindig könnyű vagy praktikus rendszeresen fogyasztani ezeket a szükséges mennyiségben.

Az MCT olaj koncentrált forrása a közepes láncú zsírsavaknak, így jobb hatékonyságot kínál, mivel az ajánlott dózis egy evőkanálnyi a készítményből. Ezen kívül még az is nagy előnye az MCT olajjal történő táplálékkiegészítésnek, hogy rendkívül könnyen beilleszthető bárkinek a már megtervezett étrendjébe. Mivel folyékony formában érkezik, szagtalan és íztelen, könnyű az ételekhez hozzáadni, például turmixokhoz vagy kávéhoz, amik amúgy is a mindennapos étrend részei. A különböző saláták öntetében is könnyen kicserélhetjük az olajat MCT olajra, ez is egy egyszerű módja az étrendbe illesztésnek, vagy akár sütőolajként is használható, de ezt érdemes elkerülni, mivel már alacsony hőmérsékleten füstöl.

Miért ajánljuk az MCT olajat?

Az igazi MCT olajok természetes módon termesztett kókuszból és pálmából készülnek. Az MCT olaj használata segít, mivel:

  • rögtön energizál, mert a bevitt szénhidrátokat is segít az izomban hasznosítani!
  • csökkentett szénhidrátbevitelű diéta során extrém módon növeli a szervezet hőtermelését, így a szervezet a szükséges többletenergiát a zsírraktárakból kénytelen fedezni!
  • ketogén diéta mellett szinte elengedhetetlen!
  • speciális szerkezetéből és az anyagcsere fokozásából eredően magas energiatartalma ellenére sem rakódik le zsírpárnaként!
  • teljesen növényi eredetű, így vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Válogass minőségi táplálék-kiegészítő kinálatukból! MTC olaj vásárlás (LINK)

Olimp MTC oil