Kérdésed van? Segítünk! +3618774865 +36203253969

FORPRO Beef Jerky 25g Original

FORPRO Beef Jerky 25g Original
FORPRO Beef Jerky 25g Original
FORPRO Beef Jerky 25g Original
FORPRO Beef Jerky 25g Original
FORPRO Beef Jerky 25g Original

Tradicionális ízesítésű, szárított, füstölt marhahús. 1 tasak X 25 g. Több ellenállhatatlan ízben!

Gyártó
Forpro - Carb Control
999 Ft
Nem vásárolható!
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

High Protein Beef Jerky


A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT.

INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN "CHARQUI" VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI).

Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat "borc"-nak nevezték (a magyar "pörc" rokona).

A Dél-Afrikából származtatott "biltong" például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában.
Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott.

Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva).

A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák."
Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták.

Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül.


Felhasználás: Fogyasztásra kész. Felnyitás után 24 órán belül fogyassza el. Védőgázas csomagolás. A terméken időnként megjelenő vékony fehér réteg (sókristályok) a termék minőségét nem befolyásolja. Tárolás: Hűtés nélkül tárolandó, +5˙C és +35˙C között.

Kiszerelés: 1 X 25 g

Íz: teriyaki, chili, borsos, original

Összetétel: Marhahús (260g marhahús került felhasználásra 100g Beef Jerky előállításához), Kikkoman Teriyaki szójaszósz (víz, szójabab, búza, só, bor(tartalmaz kén-dioxidot), cukor, fűszerkivonatok, ecetkivonat, hagyma, fokhagyma), vörösborecet, fokhagyma, tartósítószerek: só, nátrium-nitrit (E250), vöröshagyma, barnacukor, feketebors, antioxidáns: nátrium eritorbát (E316), babérlevél, cayenne bors, szecsuáni bors, gyömbér. Allergének: Szójababot és búzát tartalmaz.

Borsos íz 100g 25g
Energia érték
1.235 kJ
(293 kcal)

308 kJ
(73 kcal)

Zsír
ebből telített zsírsav
5,4 g
2,4 g
1,4 g
0,6 g
Szénhidrát
ebből cukor
4,5 g
4,3 g
1,1 g
0,9 g
Rost 7,4 g
1,9 g
Fehérje 52,9 g
13,2 g
5,8 g
1,5 g
*% RDA - százaléka ajánlott napi adag


Adatok
Különleges ajánlatok
Havi akciók
Kategória
Beef jerky
Tipus
Szárított termékek
Kiszerelés
0.0 - 0.5 kg
Cikkszám
T-BJ-001
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek