Fitnesz Recept - Almás csirkevagdalt

Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárgája, 10 dkg ementáli sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, ízlés szerint őrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa.

Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk (a csontokból és a bőrből kitűnő levest főzhetünk). A húst ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, a tejszínt, a reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kissé kicsavarjuk, úgy adjuk hozzá a keverékhez. A masszát addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi, majd apránként az alma levét is hozzáöntjük. Vizes kézzel kis pogácsákat formálunk belőle, ezeket zsemlemorzsában meghempergetjük, és a 170 fokosra felforrósított olajba beletéve 4-6 perc alatt megsütjük. A fölösleges olajat leitatjuk a megsült húsról, majd tűzálló tálra vagy kis tepsire tesszük. A reszelt sajtot rászórjuk, és az előmelegített forró sütőben annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt egybefüggő réteget nem képez a tetején. Egyszerűen készíthető, könnyű húsétel.

Szerkesztette: Rónai Csaba