Kérdésed van? Segítünk! +3618774865 +36203253969

Bicepsz edzés Lantos Johnny módra

Bicepsz - A bicepsz brachii egy kétfejű izom neve (jelentése is ez-kétfejű izom)

Szerintetek mennyire számít hogy mely gyakorlatokat választjátok ki a hatalmas bicepszeitek felépítéséhez? Biztos hogy mindent a legtudományosabb módon kell követnetek az edzéseitek során?
Egyáltalán nem. Ha megfogadjátok a tanácsomat, használjátok a jó öreg,kipróbált gyakorlatokat.
Higgyétek el, hogy a nagy intenzitású, helyes technikával végrehajtott gyakorlatok végzése az egyetlen módszere annak hogy karjaitokat akkorára növelhessétek, mint másnak a combja.

Néhány tipp..
Az általánosság 9 sorozatot ír elő, három gyakorlatban,minden gyakorlatban 3-3 szériával. Minden gyakorlatot két, könnyű súllyal végrehajtott bemelegítéssel  kezdjetek! Ezek nagyon fontosak, hiszen ezzel beállítjátok a megfelelő testhelyzetet és koncentrációt. Érdemes minden szériában növelni a súlyt és ezzel hasonló mértékben csökkenteni az ismétlés számot. Éppen ezért a bemelegítő súlyt úgy válasszátok meg, hogy  15 laza ismétlést könnyedén tudjatok végezni vele.

Bicepsz edzés - kétkezes bicepsz gyakorlatKezdjük az első számú alapgyakorlattal:
Kétkezes karhajlítás. Ez alapvető gyakorlata egy elképesztő méretű bicepsz felépítéséhez. Álljatok kis terpeszben, a rudat fogjátok meg vállszélességben. Hát mindig egyenes! A rudat a melletek fölé, áll alá húzzátok, a maximális csúcsösszehúzódás érdekében! Karjaitokat szorosan a test mellé zárjátok,úgy végezzétek a gyakorlatot 3 szériában 12-10-8 ismétléssel. Következő gyakorlatot ülve egy vízszintes pad végén ülve végezzétek.

Egyszerre egy súlyzóval dolgozzatok!
Kezdéskor a tenyér befelé néz,majd a súlyzó emelése közben fordítsátok felfelé. Ez a gyakorlat erőteljesen megdolgoztatja a brachialis-t és a bicepsz külső fejét. 3 szériában végezzétek a gyakorlatot, egyenként 10 ismétléssel, úgy hogy tapasztaljátok ki, hogy mekkora az a súly, amit szabályosan tudtok felemelni, tehát nem emelünk az első szériában használt súly nagyságán.

A „konyhafőnök” utolsó ajánlata a Scott pados bicepsz gyakorlat.
Szűk vagy közepes fogást alkalmazva végezzétek a gyakorlatot. A szűkebb fogás a külső fej erősebb összehúzódását, megdolgozását váltja ki. No, akkor hajrá, mehet a 3 széria, csökkenő ismétlésszámmal (12-10-8 ismétléssel),növekvő súlyt használva. Ezt a gyakorlat sororzatot 3 hónapig csináljátok, ha a leírás szerint végzitek, félre teszitek az egótokat és kisebb súlyokkal, nem rángatva végzitek a gyakorlatokat a fejlődés nem maradhat el.

Ne feledjétek! A feszítés és a helyes formára való koncentrálás az egyetlen módja annak ,hogy átlag feletti bicepsz méreteket érjetek el!

Forrás: Lantos Johnny