Kérdésed van? Segítünk! +36-1/877-4841

C-vitamin – fegyver a szabad gyökök ellen

Nutrend vitaminok


A C-vitamin, vagy más néven aszkorbin sav, nélkülözhetetlen szerepet tölt be a szervezet normális működésében. Ezt a vízben oldódó vitamint a szervezet nem képes előállítani, tárolását pedig csak nagyon kevés időre tudja megoldani, ezért a napi beviteléről mindenképp gondoskodni kell.

A napi szükséglet megállapítása egyáltalán nem egyszerű feladat, nagymértékben függ az adott személy korától, fizikai adottságaitól. Számos pozitív hatása van az emberi szervezetre, a következő sorok az antioxidáns hatását fogják méltatni, mely a káros szabad gyökök elleni harcban fog megnyilvánulni.
 
A szabad gyökök képződése természetes élettani folyamat, melyek az anyagcsere folyamatok oxidációs melléktermékei. Jelentősebb lesz a koncentrációjuk UV fény hatására, a belélegzett rossz (füsttel és ólommal szennyezett) levegőnek köszönhetően, dohányzás következtében. Továbbá kiválthatják még a rovarirtó szerek, az érzelmi feszültség, a helytelen táplálkozás és a túlzottan kimerítő / intenzív testmozgás is. Az elszaporodott szabad gyökök kárt tesznek az emberi sejtekben.
 
Szerencsére van néhány hatásos fegyver a káros folyamat ellen. A C-vitamin mellett érdemes még megemlíteni az E vitamint, a béta-karotint és a szelént is. Mivel a kedves Olvasók jelentős része intenzív edzéseket végez és ennek hatására a szervezetben nagy mennyiségben jelennek meg a szabad gyökök, melyek az izomsejtekben is kárt tesznek. Így ezen személyek számára különösen fontos az antioxidánsokban gazdag táplálkozás. Az izmokra gyakorolt negatív hatáson túl a szabad gyökök felelősek a korai öregedésért, a szívbetegségekért, a rákért.

Ajánlott C-vitamin termék:

Nutrend Vitamin CNutrend C-vitamin 500

A Nutrend C vitamin csipkebogyó kivonattal 500 mg-os C vitamin tartalmú tabletta, mely késleltetett felszívódása miatt egyedülálló a piacon. A hozzáadott csipkebogyó kivonatban lévő bioflavonoid-ok pedig tovább erősítik a C vitamin hatását. 

Bővebben...