Fitnesz saláta receptek
Gundelsaláta
Hozzávalók:
- 1 fejes saláta,
- 1 nagy zöldpaprika,
- csemege uborka,
- 1 nagy paradicsom,
- 4 közepes gombafej,
- 8 rúd konzerv spárga,
- 10 dkg konzerv zöldbab,
- 1 citrom,
- 6 evôkanál olaj,
- 1 csipet porcukor,
- 1 késhegynyi fehérbors,
- 6-8 csepp Worcester mártás,
- 1/2 csomó petrezselyem.
Elkészítés:
A megtisztított, felszeletelt gombát citromos vízben megfôzzük, leszürjük, összekeverjük a csíkokra vágott fejes salátával, a karikára vágott zöldpaprikával, uborkával, valamint a 2-3 cm hosszú darabokra vágott konzerv spárgával és zöldbabbal. Végül hozzáadjuk a cikkekre
vágott paradicsomot is. Az egészet leöntjük olajból, citromlébôl készített, kevés cukorral, borssal, Worcesterrel, sóval és vágott petrezselyemzölddel ízesített öntettel.
Energiatartalom: 740 kJ, Fehérjetartalom: 5 g, Zsírtartalom: 15 g, Szénhidráttartalom: 5 g,
Citromos spárgasaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg konzerv spárga,
- 1 citrom, 4 evôkanál olaj,
- 1 csipet cukor,
- 1/2 csomó metélôhagyma, só
Elkészítés:
A leszürt konzerv spárgát összekeverjük olajjal, átszürt citromlével, sóval, kevés cukorral ízesítjük és megszórjuk finomra vágott
metélôhagymával. Tálaláskor citrommal, paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítjük.
Energiatartalom: 480 kJ, Fehérjetartalom:3 g, Zsírtartalom: 70 g, Szénhidráttartalom: 3 g,