Kérdésed van? Segítünk! +3618774865 +36203253969

Miért jó a kevert fehérje

Miért jó a kevert fehérje

Sport8
2018.09.02 11:00


A proteinek királya - a kevert fehérje mix

Általában ezt nem tudjuk bevinni megfelelő mennyiségben a szilárd táplálkozásunkkal, ezért táplálékkiegészítők segítségével lehet a fehérje hiányt pótolni. Ha szóba jön a fehérje, mint kiegészítő, mindenki azt mondja Whey protein. Ez ugyebár a tejsavó fehérje, na de nézzük is meg, hogy tényleg ez a legjobb fehérje kiegészítő.

A tejsavó fehérje egy gyors felszívódású fehérje fajta, mely ebből adódóan kiválóan alkalmazható edzés után, mikor gyors tápanyagpótlásra van szükségünk. Mivel a legtöbb embernek a fehérjeigénye jóval nagyobb, mint amit 1 adag tejsavó fehérje fedezne a szilárd táplálkozás mellett, ezért a legtöbben naponta 2-3 adagot is isznak. Ilyenkor jön képbe a következő kérdés. Biztos, hogy a tejsavó a tökéletes fehérje számomra???

Ha az anyagi részét nézzük, akkor mindenképp, illetve, ha tényleg csak edzés utánra kell, akkor az alap megoldás a tejsavó. Na de mi van azokkal, akik diétához, akár étkezés helyett szeretnének fehérjét fogyasztani, vagy egy vacsorát kiváltani, vagy akár a reggeli zabpehelyre önteni tej helyett,hogy íze is legyen annak a fránya zabnak, vagy csak egyszerűen a tökéletes megoldást keresik az izomépítéshez.

Ezeknek az embereknek olyan kevert fehérjék-re van szükségük, melyek tartalmaznak elnyújtott felszívódású fehérjét is. Ezek az úgynevezett anabolikus proteinek, melyek folyamatos aminosav ellátást tudnak biztosítani a szervezetnek és rendkívül magas a BCAA (elágazó láncú aminosav) tartalmuk. Ezek általában ugyanúgy tartalmaznak tejsavót, tehát edzés utánra is tökéletes megoldás lehet, de mivel teljes értékű tejfehérje és kazein is van bennük, ezért akár 6-8 órán keresztül is táplálja az izmokat aminosavakkal.
Nyílván ezek a fehérjék általában magasabb árban kaphatóak, (vannak olcsó kevert fehérjék is, de azok nagy részét az olcsó szója alkotja) mint a tejsavók ,de a biológiai értéke felülmúlhatatlan és az eredmények is sokkal látványosabbak,mint egy alap fehérje tekintetében.

Új dimenzió a protein ízek világában! Testépítőként, vagy manapság már szinte bármilyen intenzívebb fizikai aktivitást végezve általánossá vált, hogy az izmainkat is alkotó fehérjét pótolni kell, hiszen a sportolást leginkább az izomzatunk fejlesztése miatt végezzük – a fejlett izomzat pedig képes zsírt égetni, tehát ezért fogyaszt-formásít a mozgás. A Nutrend Team tagjai nem véletlenül választják az új Deluxe 100% Whey Proteint, hiszen a piacon fellelhető fehérjék közül kiemelkedő minőségű: az összetételében, a tisztaságában és az ízvilágában is sikerült a konkurrensei fölé emelkedni.

A Nutrend gyár eddig sem próbált az alsó, vagy középső minőségi szegmensben érvényesülni, és jelen esetben is egy olyan termék megalkotása volt a cél, ami akár a top versenyzők felkészülési időszakának igényeit is képes kiszolgálni, de egy átlagos sportoló is fogyaszthassa a rendszeres edzése mellé. A fehérje minősége megfelel a legmagasabb követelményeknek is, hiszen az ultraszűrt tejsavó fehérje koncentrátumot a legtisztább tejsavó izolátummal dúsították, így a végeredményként alkalmas a lehető legtisztább, száraz izomzat fejlesztéséhez. Különösen nagy arányban tartalmazza az izmokat alkotó BCAA és Glutamin aminosavakat, mindezt biológiailag kiválóan hasznosuló formában!

A biológiai értékét tovább emeli a hozzáadott kolosztrum, azaz az anyatej előtejének hasznos kivonatát. Többek között ez felelős azért, hogy az újszülött immunrendszere beinduljon és komoly lökést ad a fejlődésének. Jelen esetben mindkét hatásának jelentős szerepe van, hiszen egészséges, erős immunrendszer nélkül jellemzőbb a betegeskedés, az pedig semmiképpen sem kedvez a sportteljesítménynek. A növekedés beindítása pedig egyértelműen fontos, hiszen még ha nem is az extrém nagy izomzat a cél, mégis fontos a regeneráció mindenféle intenzív fizikai aktivitásnál. Minden egyes komolyabb megterhelésnél az izomzat – mégha alig érezhetően, vagy csak izomláznak tűnően – sérül, illetve az izomrostokban lévő aminosavak egy részét felhasználja. Ha ezt nem pótoljuk, akkor nemhogy egyre teljesítőképesek lennének az izmaink, hanem folyamatosan leépülnek. Ellenben a pótlásukkal az izomzat fejlődni lesz képes – mindegy, hogy a méret, vagy a kitartás a cél. Nos, a kolosztrum ebben is nagy segítséget képes nyújtani, hiszen a benne található természetes növekedési faktorok nem csupán egy csecsemő gyors fejlődéséhez nyújtanak segítséget, de egy felnőtt szervezet regenerálódását is nagymértékben képesek támogatni!

A kolosztrum egyben manapság a rákellenes hatása miatt is igen népszerű, bár ez egyes tanulmányok szerint inkább az immunerősítő hatásának tulajdonítható. Ugyanezen okból nagyon hatékony volt egyes vírusos és bakteriális fertőzések leküzdésében is. 

A Nutrend Deluxe 100% Whey Protein másik nagy előnye – a fehérjekészítmények világában szokatlanul ínycsiklandó és izgalmas ízvilága! Ezzel új dimenziót nyitott, mellyel kitörhetünk végre az unalmas ízekből, hogy újra élménnyé válhasson egy fehérjeturmix elfogyasztása!

Válogass minőségi fehérje kínálatukból! Megveszem MOST!