Kérdésed van? Segítünk! +36-1/877-4841

A Női problémák dobogósai: narancsbőr és az elhízá

A narancsbőr és az elhízás ellenMinden Nő szembe találkozik ezzel a két „jelenséggel” élete során, hol ténylegesen, hol pedig csak a hiúság mondatja velük, de valójában mi is az amiről szó van és milyen hatásai-okai vannak a szervezetünkre?

A cellulit jelenségét inkább szépséghibának, mint valódi betegségnek tekintjük, hiszen nem okoz semmiféle komplikációt. Amit betegségnek tekintünk az a cellulitisz, és ez már orvosi hatáskör. Nagyon fontos, hogy e két dolgot ne keverjük össze.

Az elmúlt esztendőkben, az orvosi kutatásokban bekövetkezett technikai fejlődést kihasználva, lehetőségünk nyílik jobban megértenünk a cellulit okait.

A cellulit 10 Nőből 9-et érint. Ez a bőr tünet a zsírszövet működési zavara, ami nem esztétikus zsírfelesleget idéz elő, mégis különbözik más bőrzavaroktól, mint pl.: a közönséges elhízástól. A cellulit zsírja nagyon különleges: nehezen bomlik le és fürt alakban elszigetelten, gyűlnek fel a kötőszöveti rostokban, s valódi csomók jönnek létre, amit a köznyelv „narancsbőrnek” nevez. A zsírsejtek elnyomják a vér- és nyirokereket, következésképpen kevés oxigén jut a szövethez. Így pangás alakul ki a kötőszövetben, megrekednek a méreganyagok és a víz. Ezért van az a jelenség a vendégek körében, hogy hosszú és szigorú diéta után, valamint intenzív sportolás után sem kapják meg az elvárt eredményt. Ezt a problémát csak összetett kezeléssel lehet leküzdeni és javítani.

Az elhízás

Sok feltevés van azzal kapcsolatban, hogy az elhízás vajon genetikai probléma-e. Egereken végzett vizsgálatok eredménye szerint azok az egerek, amelyeknek a szervezetében kevés leptin nevű hormont találtak, krónikusan többet ettek a kelleténél. Bár köztudomású, hogy az elhízás családi betegség, ez idáig embereknél nem találtak olyan gént, amely felelős lenne a kövérségért; viszont egy adott család tagjai ugyanazokat az ételeket fogyasztják, és gyakran a mozgáshoz való viszonyuk is azonos.

Elhízás akkor következik be, amikor a táplálékbevitel hosszú időn át meghaladja az energiafelhasználást, és ennek következtében a felesleges kalóriát a szervezet zsír formájában elraktározza. A probléma legegyszerűbb megoldása az, ha valaki a szükségesnél kevesebbet eszik, így a szervezet felhasználja a tartalékait. Ám aki próbálta, jól tudja, hogy a táplálkozási szokások megváltoztatásáról könnyebb beszélni, mint ténylegesen megvalósítani.

A súlyfölösleg évek alatt alakul ki, sok ember mégis arra számít, hogy majd néhány hét alatt leadja. A kilófölösleg leadásának leghatékonyabb és legegészségesebb módja nem a fogyókúra, hanem egy hosszú távú stratégia, ami nem más, mint egy kiegyensúlyozott, zsírszegény, rostban gazdag étrend és sok testmozgás kombinációja.

Az elhízás veszélyei:

  • A keringési rendszer túlterhelése magas vérnyomáshoz és szívbetegséghez vezet
  • A túlsúlyos embereknél háromszor nagyobb a szélütés kockázata
  • A túlzott elhízás májmegnagyobbodást okozhat
  • A felnőttkori cukorbetegséget már kisebb súlyfölösleg is előidézheti
  • Minél túlsúlyosabb egy férfi, annál nagyobb nála a prosztata-, a vastagbél- és a végbélrák kockázata
  • Minél túlsúlyosabb egy nő, annál nagyobb nála az emlő-, a méh-, a méhnyakrák kockázata
  • A nagy testsúly megterheli a gerincet, a csípőt, és a térdeket
  • A kövér ember gyakran válik csúfolódás tárgyává, ami alacsony önértékeléshez és pszichés problémákhoz vezet

 

Nutrend Celluherb narancsbőr ellenMind az elhízás, mind a narancsbőr egyik leghatékonyabb módja tehát a rendszeres testmozgás és a megfelelő diéta.

Ezen az úton haladóknak nagy segítségre lehetne olyan készítmények,melyek nem csodakrémek,illetve válogatott fogyasztó kapszulák,hanem egyszerű L-carnitine illetve gyógynövények keveréke,melyek segítik a diéta hatékonyságát és a narancsbőr elleni harcot!

 

Narancsbőr (cellulit) elleni legjobb fegyver: Nutrend Celluherb 120 db