Kérdésed van? Segítünk! +3618774865 +36203253969

Hidratáció – a teljesítménynövelés alapja

Nutrend Isodrinx energizáló és teljesítménynövelőAz ember hetekig éhezhet, de csak 3 napig bírja a szomjazást! A legrosszabb dolog ami egy sportolóval történhet, a folyadék hiány. A szervezet dehidratizációja (a szervezet víztartalma a szükséges szint alatt van) negatívan befolyásolja a sportteljesítményt. A folyadék hiánya nem csupán az állóképességre hat negatívan, de csökkenti a sportoló sebességét és erőszintjét is.

Folyamatosan igyon vizet az edzések közben, ezzel elkerüli a nem kívánt kifáradást és teljesítmény csökkenést!

Ha szeretné azt, hogy edzés közben a maximális teljesítményét hozza és késleltesse a fáradtságot, pótolni kell az izzadás által elvesztett folyadék mennyiséget. A vízfogyasztás az intenzív edzések során önmagában nem elegendő, ha az edzés intenzítása erős, illetve ha magas a környezeti hőmérséklet! A jó sportitalnak tartalmazni kell a szükséges mennyiségű ásványi anyagot, melyet a szervezet az izzadással veszít el és elegendő szénhidrátot, ami energiát ad a tréningekhez. Az olyan folyadékok segítik a teljesítmény növelést az edzések során, melyek elegendő mennyiségű ásványi anyagot és szénhidrátot tartalmaznak, a tiszta víz rendszerint erre még nem alkalmas.

Igyon 150-350 ml sportitalt az edzés minden 15 - 20. percében!

Nem elég az, ha csak a testére hallgat és csak akkor iszik, ha szomjas! Ha már szomjas, akkor az már rendszerint késő és a szervezet dehidratált állapotba került. A szervezet már sok folyadékot vesztett és képtelen a korábbi intenzitási szinten edzeni, hamarosan érezni fogja a fáradtságot - ezzel csökkenni fog az erőszint és a sebesség is! 3% folyadék vesztés 20% teljesítmény csökkenéshez vezet!


Nutrend Isodrinx energizáló és teljesítménynövelőNUTREND ISODRINX – a professzionális sportital

 

Annak az italnak amit edzés közben fogyaszt, tartalmaznia kell szénhidrátot, ásványi anyagot és más hasznos összetevőket. A nátrium a legfontosabb ásványi anyag, mely az izzadtsággal távozik a szervezetből. A NUTREND ISODRINX a nátrium mellett tartalmaz még magnéziumot, káliumot, és kalciumot is. Ezen ásványi anyagok miatt a termék igazán alkalmas a szervezet hidratálására és az intenzitási szint fenntartásra edzések közben.

Az intenzív edzések során a szervezet elsősorban szénhidrátokat használ fel energia nyerésre. A szervezet képes valamennyi szénhidrátot tárolni, melyek fokozatosan használódnak el a tréningek alatt. Ha a szénhidrát raktárak kiürülnek, a vér szénhidrát szintje lecsökken és ezzel minden sportoló rémálma valóra válik, azonnali teljesítmény csökkenéshez vezet és az edzés hamarosan véget is ér. A tréning minden órájában 30-60g szénhidrátot kell a szervezetbe juttatni. Ezzel az izotóniás sportitallal beviheti a szervezetébe az előbb említett ásványi anyagokat és szénhidrátokat.

Alkalmazás:
  - a szervezet hidratálására
  - a szervezet ásványi anyag egyensúlyának fenntartására
  - energizálásra
  - az izomgörcsök kialakulásának megelőzésére


A szénhidrát raktárak gyors feltöltésének másik módja az energia gél vagy energia szelet bevitele lehet (NUTREND ENDUROSNACK, NUTREND CARBOSNACK, NUTREND POWER BIKE BAR, NUREND VOLTAGE ENERGY CAKE, stb)

Nutrend Isodrinx recept!

-    Izotóniás sportital (525g/doboz): 7,5 liter készíthető Adag: 35 g /0,5 l
-    Hipotóniás sportital (525g/doboz): 10,5 liter készíthető Adag: 35 g /0,7 l 

Nutrend Unisport hidratáló energizáló készítményNUTREND UNISPORT egy tökéletes megoldás erre!

Ionizált Nutrend UNISPORT sportitalok = hatékony szervezeti hidratáció az edzések alatt.


A víz csak folyadékot pótol, de nem tartalmazza azokat a fontos szénhidrátokat és más hasznos összetevőket amelyek az edzés teljesítményének javításához szükséges.

Édes ásványvizek és üdítők nagyon sok szénhidrátot tartalmaznak és épp ezért nem alkalmasak a szervezet hidratálására, mert az ellenkező hatást váltják ki! A szervezetre és az edzés intenzitására egyaránt negatívan hatnak.

Ionizált Nutrend sportital, (lehet izotóniás vagy hipotóniás sportital) mely olyan fontos folyadékkal látja el a szervezetet ami tartalmazza azokat a szénhidrátokat, ásványi anyagokat, melyek  az izzadással távoznak a szervezetből. Akkor van rá szükség, ha a tréning intenzitása magas és 60 percig tart. A hipotóniás sportitalok hosszabb edzésidő és közepes intenzitási szint mellett hasznosak. A sportitalok használata edzés előtt, közben és azután is nagyon fontos!

A szervezet hidratálása edzés előtt: Az edzést csak teljesen hidratált szervezettel szabad elkezdeni! Igyon hipotóniás sportitalt 2 órával az edzése előtt! Az edzés előtt maximum 30 perccel fogyassza el az utolsó adag sportitalt!

A szervezet hidratálása edzés után: A sportolók az edzések alatt az izzadás által elvesztett folyadékot már a tréningek közben pótolják. Előfordul azonban, hogy ez nem megoldható, ilyen esetben az edzés befejezése után kell pótolni a Nutrend sportitalt. Ekkor akár az elvesztett folyadék 150%-a is bevihető a szervezetbe két órán belül.

Gazdaságos: 1 liter UNISPORT italkoncentrátumból 70 liter sportital készíthető.


Nutrend Unisport