Kérdésed van? Segítünk! +3618774865 +36203253969

Thai Box rendhagyó edzés

Rendhagyó edzés, második része a Margitszigeten, Finfera János Thai Box oktatóval.


Az Olimp TV kiemelt célja, hogy segítsen eligazodni a küzdősportok világában, hogy közelebb hozzuk az emberekhez. Szó esik az életmódról, a szemléletváltásról amit a sport ad, valamint az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen helyes táplálkozásról.

A thai boksz (illetve muay thai) egy Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet. Manapság a sportolók egységesített szabályrendszer szerint, ökölvívó kesztyűben és bizonyos védőfelszerelések alkalmazásával harcolnak, de a hagyományos mérkőzéseken még a védőfelszerelést is elhagyják (fénykorában, a Tigris király uralkodása alatt súlycsoportok, és szabályok nélküli, szabad küzdelmet jelentett).
A nyolc végtag tudományának is becézik, mivel a bokszoló nem csak az ökleit, de a térdét, lábait és a könyökét is használhatja. A formagyakorlatok manapság már nem képezik az edzések részét. A mérkőzések alatti tradicionális thai zene különleges és egyedülálló hangulatot biztosít. A harc előtti rituálé a vai khru (tisztelet a mesternek), amit Európában nem minden versenyen gyakorolnak, de Thaiföldön még ma is hagyomány.